Makeryn toiminnalla on pitkät juuret, jotka ulottuvat yli 20 vuoden taakse yritystoiminnan ja tutkimuksen rajapintaan.

Makery Oy on yksityisomisteinen, riippumaton elintarvikealan kehittämiseen keskittyvä asiantuntijayritys jonka erikoisalaa ovat markkina- ja kuluttajaymmärrys, sekä elintarvikelainsäädäntö. Toimitilamme sijaitsevat pääkaupunkiseudulla (Helsinki/Vantaa), mutta toteutamme projekteja myös muualla Suomessa sekä ulkomailla.

 

Nykymuotoisen Makeryn tarina alkoi keväällä 2015, kun osakekanta siirtyi yrityskaupalla julkisilta omistajilta yksityiseen omistukseen. Nykyiset omistajat Kari Solala, Antti Isokangas ja Kimmo Åström olivat työskennelleet yrityksessä jo vuosia ja päättivät tarttua tilaisuuteen, kun mahdollisuus yrityksen ostoon tarjoutui. Makeryn tutkimus- ja kehityspalvelutiimin vetäjänä toiminut Kari Solala otti vetovastuun koko yrityksen johtamisesta.

 

Muutos avasi paljon uusia mahdollisuuksia kehittää Makeryä edelleen asiakkaiden tarpeiden näkökulmasta. Makeryn työntekijöiden asiantuntijuus ja aito halu auttaa yrityksiä kehittymään ovat olleet aina Makeryn toiminnan keskiössä Omistajanvaihdoksen myötä Makeryssä on keskitytty entistä vahvemmin asiakaslähtöisyyteen ja palveluja kehitetään vastaamaan asiakkaiden muuttuvia tarpeita. Jatkossa Makery onkin entistä vahvemmin mukana suomalaisten elintarvikealan yritysten kehittämisessä ja kansainvälistymisessä.

 

Makeryn tarina juontaa juurensa 1990-luvun puoliväliin, jolloin perustettu Viikki Food Centre (VFC) keskittyi kaupallistamaan elintarvikkeiden kehittämiseen liittyvää tutkimustietoa. Hieman myöhemmin perustettiin VFC:n sisaryhtiö Helsinki Business and Science Park (HBSP), jonka toiminta keskittyi yrityshautomoon, yrityskehityspalveluihin ja toimialaa kehittävien hankekokonaisuuksien toteuttamiseen.

 

2010-luvulla VFC:n ja HBSP:n toiminta keskittyi voimakkaasti elintarvikealan kehittämisen ympärille ja vuonna 2013 strategiatyön lopputuloksena HBSP ja VFC päätettiin yhdistää yhden brändin alle. Tällöin syntyi elintarvikealan asiantuntijayritys Makery Oy, joka siirtyi Pasilaan ja myytiin sittemmin nykyisille omistajilleen.

Ota yhteyttä meihin
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.