Makeryn toiminnalla on pitkät juuret, jotka ulottuvat yli 20 vuoden taakse yritystoiminnan ja tutkimuksen rajapintaan.

Alkuvuosina Helsinki Business and Science Parkin (HBSP) toiminta keskittyi yrityshautomoon, yrityskehityspalveluihin ja toimialaa kehittävien hankekokonaisuuksien toteuttamiseen. Elintarvikkeiden kehittämiseen keskittynyt Viikki Food Centre (VFC) sai alkunsa jo 90-luvun puolivälissä, kun lihateknologian professori Eero Puolanne lähti viemään eteenpäin ajatustaan yliopiston tiedon siirtämisestä ja soveltamisesta elintarvikeyritysten hyödyksi.

 

Suuret yritykset näkivät jo silloin, kuinka merkittävän hyödyn tutkimustieto voi tuoda liiketoimintaan. 2010-luvulla toiminta alkoi keskittymään voimakkaasti elintarvikealan kehittämisen ympärille ja vuonna 2013 strategiatyön lopputuloksena päätettiin, että HBSP ja VFC yhdistetään. Tällöin syntyi elintarvikealan asiantuntijayritys Makery Oy, joka siirtyi Pasilaan.

 

Huhtikuussa 2015 Makery siirtyi yrityskaupalla yksityiseen omistukseen. Uudet innokkaat omistajat Kari Solala, Antti Isokangas ja Kimmo Åström olivat työskennelleet yrityksessä vuosia ja päättivät tarttua ainutlaatuiseen tilaisuuteen, kun mahdollisuus yrityksen ostoon syntyi. Makeryn tutkimus- ja kehityspalvelutiimin vetäjänä toiminut Kari Solala otti vetovastuun koko yrityksen johtamisesta.

 

Yrityskaupan jälkeen Makery järjestäytyi uudelleen ja on sen ansiosta nyt operatiivisesti vahvalla pohjalla. Iso muutos avasi paljon uusia mahdollisuuksia kehittää Makeryä edelleen asiakkaiden tarpeiden näkökulmasta. Makeryn työntekijöiden asiantuntijuus, kuluttajaymmärrys ja aito halu auttaa yrityksiä kehittymään luo menestyksen edellytykset ja sitä kautta syntyy loistotuotteita kuluttajien saataville. Makery tulee jatkossa olemaan entistä vahvemmin mukana suomalaisten yritysten kehittämisessä ja kansainvälistymisessä.

Ota yhteyttä meihin
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.