« Takaisin

Katsoen, haistaen ja maistaen – aistiminen ja muotoilu elintarvikkeiden tuotekehityksessä

Seminaari ja työpaja elintarvikealan ammattilaisille:

Katsoen, haistaen ja maistaen – aistiminen ja muotoilu elintarvikkeen tuotekehityksessä

Aika: Keskiviikko 24.9.2014 klo: 12 – 17
Paikka: Huolintatalon auditorio, Pasilankatu 2, Helsinki

Miten yksilöllinen aistien toiminta tulisi ottaa huomioon elintarvikkeiden kehityksessä?  Miten kuluttajan tarpeisiin voidaan vastata pakkauskehityksessä? Miten elintarvikeyritys voi hyödyntää palvelumuotoilua?  Tule kuulemaan asiantuntijoita ja tuulettamaan ajatuksiasi työpajoihin, joissa avataan aistimisen kokemuksia, pakkauksen roolia ja palvelumuotoilua. Tilaisuus sopii elintarvikeketjun toimijoille alkutuotannosta kauppaan ja suurtalouskeittiöihin saakka.

Seminaariohjelma:

11.45   Ilmoittautuminen
12.00   Tilaisuuden aloitus, vt. toimitusjoht. Mikko Punakivi, Makery Oy
12.05   Aistimisen yksilöllisyys, Dosentti, akatemiatutkija Mari Sandell, Turun yliopisto
12.50   Palvelumuotoilun hyödyntäminen yrityksissä, Palvelumuotoilija Reima Rönnholm, Palmu
13.20   Kilpailijavertailun uudet nopeat menetelmät, Koordinaattori, Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto
13.50   Uusia menetelmiä aistinvaraiseen tuotetestaukseen, Liiketoimintajohtaja Kari Solala, Makery
14.20   Ohjeistus työpajoihin ja kahvitauko
15.00   Työpajat á 40 min + siirtyminen

Työpaja 1: Aistit ruuan kokemisessa | Dosentti Mari Sandell
Ruuassa olevat ärsykkeet aikaansaavat erilaisia aistimuksia, jotka ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Mitä tapahtuu makealle, happamalle ja karvaalle, kun ne yhdistetään? Miten punaisen ja vihreän maku eroaa? Miten niiden maut eroavat eri ihmisten mielestä?

Työpaja 2: Pakkaustyöpaja | Pakkaustutkimusyhdistys PTR ja Flexolahti Oy
Lanseeraus on kallis tapa oppia”. Miten varmistat pakkausratkaisun toimivuuden jo designprosessin aikana pakkausten 3D-visualisoinnin avulla.

Työpaja 3: Palvelumuotoilu | Palvelumuotoilutoimisto Palmu
Mistä syntyy hyvä aistikokemus? Miten löytää asiat, joita kannattaa kehittää? Työkaluja asiakaskokemuksen dramaturgian ymmärtämiseen ja merkityksellisempien palveluiden suunnitteluun.

17.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden hinta: 160 € / hlö + alv 24% (omakustanteinen lounas ennen tilaisuuden alkua, Sodexho, Huolintatalo). Tilaisuus on maksuton BSR Food Cluster Network –hankkeen yrityksille, 1 hlö/yritys. Tilaisuuteen mahtuu rajattu määrä osallistujia, joten ilmoittaudu heti!

Ilmoittautumiset 17.9. mennessä osoitteessa pirjo.pakarinen@makery.fi
Ilmoittautumisen voi perua 22.9. saakka esteen sattuessa pirjo.pakarinen@makery.fi, jonka jälkeen osallistumismaksu peritään kokonaisuudessaan.

Lisätietoja:

Niina Hietalahti, asiantuntija
Makery Oy
050 408 3533
niina.hietalahti@makery.fi

Tilaisuuden järjestää: BSR Food Cluster Network –hanke | Vastuujärjestäjä Makery Oy | Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, Turun yliopisto | Foodwest Oy

Tilaisuus on osa BSR Food Cluster Network –hanketta, joka kokoaa Itämeren alueen elintarviketoimijat yhteen Itämeriverkostoksi. Verkosto auttaa konkreettisesti elintarvikealan pk-yrityksiä kansainvälistymisessä. Hanketta rahoittaa Uudenmaan ELY-keskus ESR-rahoituksena.

Eu logo

Ota yhteyttä meihin
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.