« Takaisin

Älä kanna huolia pakkausmerkinnöistä kotiin – Case SodaStream

Julkaistu 08/2019

Elintarvikevalmistajan tulee huolehtia siitä, että pakatuissa elintarvikkeissa on EU:n elintarviketietoasetuksen ja kansallisten asetusten mukaiset pakolliset pakkausmerkinnät, jotta kuluttajat saavat riittävästi tietoa ja voivat ostaa itselleen soveltuvia tuotteita. Pakkausmerkinnöissä tulee huomioida esimerkiksi luettavuus, kielivaatimukset ja tietojen oikeellisuus. Mahdollisia ravitsemus- tai terveysväitteitä käytettäessä tulee huolehtia, että käytetyt väitteet ovat lain mukaisia. Vapaaehtoisten pakkausmerkintöjen osalta on tärkeää, että elintarvikkeesta annetut tiedot eivät johda kuluttajaa harhaan. On myös tiedettävä, millaisia tekstejä on luvallista lisätä pakkaukseen markkinointimielessä.SodaStream on maailman johtava kuplavesivalmistaja, joka markkinoi hiilihapotuslaitteita, hiilidioksidia sekä virvoitusjuomien valmistamiseen tarkoitettuja virvoitusjuoma- ja makuvesitiivisteitä. SodaStream tarjoaa kuluttajille ympäristöystävällisen vaihtoehdon hiilihapollisten juomien valmistamiseen tavallisesta hanavedestä kotona. SodaStream on alansa globaali markkinajohtaja.  Suomessa SodaStreamilla on noin 1200 jälleenmyyjää.


Vuonna 2013 SodaStreamin Nordic Product Manager Carita Lampainen päätti hankkia avukseen asiantuntijapalveluita pakkausmerkintöihin ja lainsäädäntöön liittyen. Lampainen päätyi valitsemaan kumppanikseen Makery Oy:n. Siitä lähtien Makery Oy on tuottanut SodaStreamille pakkausmerkintäpalveluja kaikkiin Pohjoismaihin.

Carita Lampainen ei ole katunut tekemäänsä valintaa:

Olen ollut erittäin tyytyväinen pitkäaikaiseen yhteistyöhömme. Kaikki toimii ammattitaitoisesti, laadukkaasti ja toivotussa aikataulussa. Makerystä saa apua lähes mihin tahansa tarpeeseen.


Pakkausmerkintäpalvelujen lisäksi Makery auttaa SodaStreamia muissakin elintarvike- ja juomalainsäädännön erityiskysymyksissä. Makery on tukenut SodaStreamia mm. varmistamalla juomatuotteiden pakkausmerkintöjen ja tuotetietojen oikeellisuuden sekä markkinointiviestinnän lainmukaisuuden niin Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa kuin Norjassakin. Lisäksi toimeksiantojen kirjoon on kuulunut erilaisia selvityksiä ja lupahakemuksia pohjoismaisille viranomaisille, sillä yhteisestä EU-lainsäädännöstä huolimatta eri maissa saattaa olla hieman erilaisia käytäntöjä ja vaatimuksia tarvittaville luville ja merkinnöille.

SodaStreamin valikoimista löytyy lukuisia juomatiivisteitä. Voit tutustua valikoimaan tarkemmin täällä.

Ota yhteyttä meihin
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.