« Takaisin

Vientimarkkinan kuluttajaymmärrystä Suomesta – Case: Kauratuote Kiinan markkinoille


Myllyn Paras kehittää ja myy tuotteita mm. Baltiassa, Venäjällä ja Aasian markkinoilla. Tuotteet kuuluvat näillä markkinoilla premium-tason elintarvikkeisiin, joiden laatu ja hinta ovat perustarjontaa korkeammat. Kasvavilla Kiinan markkinoilla on kysyntää helppokäyttöisille ja terveellisille tuotteille. Näissä tuotteissa Myllyn Paras on tehnyt aktiivista kehitystyötä. 

Vuonna 2020 kehitystyö alkoi olla siinä pisteessä, että konseptin ja tuotteiden markkinapotentiaalia oli tarve alkaa testata kuluttajilla. Vaihtoehtona oli joko tehdä tutkimusta Kiinassa tai miettiä muita tutkimusmalleja. Tässä kohtaa Myllyn Parhaan Aasian liiketoiminnoista vastaava johtaja Artur Surov otti yhteyttä Makeryyn ja kertoi tarpeistaan. Nopeasti Makery kehitti tutkimusmallin, jossa konseptin ja tuotteiden kuluttajatestaus kiinalaisilla kuluttajilla tehtiinkin Suomessa. 


Tutkimusmenetelmäksi valittiin henkilökohtaiset haastattelut, joiden aikana keskusteltiin sekä konseptista että pakkauksista, ja tärkeimpänä osiona maistettiin useampia tuotevariantteja. Näin saatiin selville, mitkä asiat tuotteissa kiinnostivat konseptitasolla, minkälainen pakkausratkaisu toimisi ja miten kuluttajat suhtautuivat tuotteiden aistittaviin ominaisuuksiin ja makumaailmoihin. Tilaaja oli myös itse mukana haastatteluissa haastattelijan roolissa, ja pääsi näin kokemaan spontaanit reaktiot ja halutessaan kysymään lisäkysymyksiä. 


Saatujen tulosten perusteella tilaaja pystyi viemään kehitystyötä eteenpäin oikeaan suuntaan, ja valmiit tuotteet ovatkin jo kuluttajien saatavilla Kiinan markkinoilla. Aasian liiketoiminnoista vastaava johtaja Artur Surov oli tyytyväinen Makeryn panokseen:


”Olen erittäin tyytyväinen Makeryn työhön. Tilaajaa kuunnellaan tarkasti, ja tutkimusmenetelmät räätälöidään juuri asiakkaiden tarpeita vastaaviksi. Tulokseksi saimme konkreettiset suositukset, miten jatkaa kehitystyötä eteenpäin. Kaikki tehtiin ammattitaitoisesti, laadukkaasti ja toivotussa aikataulussa.”
 

Ota yhteyttä meihin
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.